top of page

Grupo La Libreta de Lola

Público·55 miembros
Ezekiel Price
Ezekiel Price

Kitab Tajul Muluk: A Guide to Understanding and Applying the Book of the Crown of Kings



salam, wah tajul muluk memang selalu disebut-sebut lah sejak kecik dah baca, lepas tu dalam tahun 1990an beli di Kedai Kitab/Buku di Pekan Rabu RM8.00 kot banyak istilah barang/bahan yang disebut dalam Kitab Tajul Muluk yang payah nak faham kalau tak bergurusoal haram tu lama dah timbul, mungkin tepat macam abnormalheater kata tu"Bab pada menyatakan nak buat rumah,...Bab pada menyatakan rajsia mengenali manusia melalui tarik lahir, "bab pada menyatakan bumi yang baik dan bumi yang jahat..bab nak buat rumah,ya macam en.azmi kata, BUMI (Ba wau min), masih ada simpan sampai la ni dalam kotak.., memang tengok arwah ayah amalkan apa yang sebut..selalu depa kata 'perecaman orang tua-tua", nak pacak tiang rumah tunggu hari, nak tebang pokok dalam hutan tunggu arah matahari,macam cerita Tok Ya di Gunung Bongsu, nak buat pintu rumah pun ada cara dia..arah ke manasatu lagi yang rasany apayah nak jumpa adalah "Senjata Hikmat", warna kulit merah ada keris dan buku depannya, ada petua guru dan macam2 dalam dia.Abnormal..tentu simpan kalau ambik rumah Tok wan dia..mungkin pasai depa dok tenang(sebut ikut e tanda/e taling?) bab ramalan bintang yang tu yang tu yang bercanggah macam ni..JANUARIRamai kenalan, sedikit pemalu dan bersungguh-sungguh bila melakukan kerja.FEBRUARIBoleh dipercayai, pandai membuat kerja, sangat teliti dalam urusan kerja tapi suka bermain cinta.MACRingan tulang, mudah membantu,tiada bakat dalam perniagaan kecuali diberi bimbingan. Mudah tergoda dengan lelaki, tak pandai menyimpan wang dan suka bersendirian...kalau x ambik sebagai kepercayaan sebagai panduan ..tapi lani pun ramai dah percaya ZODIAC dari orang tuang ayag(Aquarius) sampai kambing ayang ada tanduk.., siap baca dalam SMS lagi..apa-apa pun kalau kata perecaman orang tua-tua x pa jadikan panduan..




kitab tajul muluk rumi pdf free


Download: https://www.google.com/url?q=https%3A%2F%2Furluso.com%2F2u4ANQ&sa=D&sntz=1&usg=AOvVaw3yyOFmZUHgqWDBj2GZPIPv



memang tengah cari kitab bintang dua belas- kitab tajul muluk sudah saya miliki, dari penjual buku yang saya order sms dan saya bayar secara on line, zaman sekarang kitab ajer lama, orang dah moden .sapa ada jual kitab bintang dua belas boleh maklumkan saya


Anonymous said...ko beli kat mana kita kiatb tajul muluk tu...boleh gtau aku tak..aku pun nak beli jugak...apa apa info...ko tolong email kat aku..assi_5875@yahoo.com


Betul ke ni kitab tajul muluk yang asal? Setahu aku buku ni dah lama, dan tak ramai ada salinannya. Biasa orang jual ubat yang terer2 dapat sebahagian atau sekerat2 je. Kitab melayu lama setahu aku takde baris dan titik. Yang ni ada. Kitab tajul muluk merangkumi ilmu yang baik dan ilmu tak baik, terpulang pada penggunanya. Yang pernah aku dengar orang tua2 cerita ilmu parang beracun. Kalau terkena racun dia baca ayat quran je boleh baik.


bahaya sangat ker kitab tajul muluk ni.. saya dah lama saya cari kitab ini sesiapa yang ada tolong saya emelkan (hakim2u72@yahoo.com)please kalau nak jual tolong sebut harga, kalau berpatutan saya beli kalau tak mintak maaf jelah..hehehe


sy mempunyai kitab tajul muluk yg berasal dari keturunan saya dari aceh barat/meulaboh.hub saya jika anda berminat. adrianmustariandre@ymail.com atau hp: 081376675145. kitab ini asli yg berisi paduan cara pengobatan yg ditulis dengan huruf arab gundul/ jawi.


Ada kitab tajul mukuk ni...siap takdoq baris lg..cover dia ukiran lama lg..tp jgn harap la sesapa dpt dr sy...coz sy ni pengumpul brg klasik...ari tu sy cari ubat kurap..ada..tp tak faham jenis daun yg dia suh cari...yg tahyul pun ada juga...tp jgn diikut la yg gitu..


Di kebanyakan kedai2 buku yg official mcm popular & sebagainya, memang takde jual kitab tajul muluk ni.. tp sy bg cntoh pd sesiapa yg berada/hampir dgn bandar ipoh, boleh search google map dimana kedai buku di ipoh.. ada sebuah kedai yg menjual kitab2 lama & baru.. cuma, kena maklum pd tuan kedai dulu yg kita nk beli kitab tersebut sbb kitab tu tiada di rak.. bg yg memang ada menjualnya, diharapkan teruskan penjualannya & pasarkan kpd semua yg menginginkan kitab ilmu bermanfaat tersebut.. biar orang lain mencemuh & menghina, kerana mereka telah tertinggal sejarah penulisan kitab serta pengarangnya.. ilmu Allah, dikongsi bersama..


Jangan bodoh. Tajul muluk ni keluaran golongan puak syiah. Pergi tanya ulama2 di mesir. Habib dan da'i2 yg belajar di university al-azhar kaherah mesir dan di morocco. Jadi isu apabila buku2 berbagai tajuk keluaran puak syiah di sebarkan di malaysia dan di indonesia. Ikut serta perhimpunan2 ustaz2 dan ulama2 baru dapat maklumat nie. Jangan sampai buta ilmu hak dan batil pun dah x kenai. Al-quran dan as sunnah pun nak d kata di ubah. Balik lah ke jalan yg lurus. Jgn aqidah terbalik.hakikat berubah dari yg sebenar.syariat di perlekehkan.makrifat pula menokok tambah. Nau'zubillahi minzalik.Saya dah jumpa website2 yang jual tajul muluk.bertaubat lah.ikut pada ahlilsunnah waljamaah.


Sesat lah bijak oii.. itu kan ajaran masa lalu. Otak letak mana. Al-quran dan as sunnah untuk ummah Muhammad akhir zaman kita nie... dah cukup.blaja tu ja x sampai nak paham2 n x ikut bebetui ada plak cari benda len. Jaga rukun iman rukun islam amar makruf nahi mungkar dah la..yg nak mengarut ambik masa lalu kenapa..byk hadis shahih pun bagi tahu dah.. tajul muluk memg ajaran sesat ko nak sangkal kan. Pi la sangkal depan ulama mesir nun. Pi sangkal depan semua plajar ulama habib da'i qori kat university al azhar dan university islam di marocco. Depa ada duk sebut isu syiah buat kitab tajul muluk ni dan sebar kan ke asia indonesia dan malaysia. Pikiran jgn kebelakang. Sedgkn nabi muhammad s.a.w pun fikir ke hadapan(ummat nya iaitu zaman kita nie) jgn merepek2 sampai nanti dah x reti beza mana haq mana batil. Sesat semua keturunan.


biar aku citer sikit. untuk yang tertanya apa ada dalam tajul muluk.apa yang ayah aku selalu rujuk. bahagian mengenal keserasian. boleh guna untuk bakal jodoh. atau nak cari partner bisnes.lagi best.rujukan nama untuk kiraan siapa yang dominan dalam satu2 keluarga..panjang pulak.banyak lagi yg menarik.aku pun cari buku tajul muluk ni.tinggalan arwah sy tak ambik sebab dah jadi pusaka.sekarang sedang berusaha nk cari sendiri.owh. nasihatnya.sekadar rujukan. jangan sampai taksub.apa2 pun. letakkan Allah di depan.insyaalah selamat.


Acerca de

¡Te damos la bienvenida al grupo! Puedes conectarte con otro...

Miembros

bottom of page